Voetzone reflex massage

In de voetzones komen allerlei energiebanen van organen en lichaamsprocessen samen. Deze massage is erop gericht om al deze punten te stimuleren en te prikkelen waardoor blokkades opgeheven worden en klachten verminderen of voorkomen worden. De rechtervoet vertegenwoordigt het verstandelijke en het lichamelijke. De linkervoet het gevoelsleven, het geestelijke. U kunt deze massage zien als een algehele prikkeling van het lichaam wat ten goede komt aan Uw weerstand en het algemeen welbevinden van U, ook op geestelijk niveau. Als Uw energie weer goed stroomt, voelt U zich ook emotioneel beter en opgewekter.

Voetzonereflex

Hoe gaat het in zijn werk: Per voetzone zijn er meer dan 80 massage/druk punten. Dat is heel wat dus de behandeling duurt dan ook een uur. Een half uur per voet. De voeten worden met olie ingesmeerd en dan begint de drukpuntmassage. Als er lichamelijke klachten zijn uit dat zich vanzelf in erg gevoelige soms zelfs zeer pijnlijke punten op de voet.

Als U specifieke klachten heeft is het raadzaam een behandeling te herhalen. Daar kunnen we dan een traject over afspreken. Ik combineer het altijd met Reiki. Dat kan niet anders. Dus terwijl ik met U voeten bezig ben stroomt de Reiki energie ook vanzelf. Dat kan ik niet ”uit” zetten. Zo is alles altijd met elkaar verweven.

Voor de behandeling is het altijd nodig om water of kruidenthee te drinken. Tijdens de wisseling naar de andere voet moet U weer even wat drinken en na afloop ook weer. Mensen drinken meestal al veel te weinig. En dan bedoel ik water of kruidenthee. Alle andere drank is belastend voor het lichaam. Met een voetzonereflex behandeling komen veel afvalstoffen vrij en komt er van alles op gang in het lichaam. Dat moet ondersteund worden door veel drinken. Dan kunnen die afvalstoffen afgevoerd worden. De urine kan na behandeling of de volgende dag ook anders van kleur zijn (bv donker gekleurd) Of sterk ruiken. Daar hoeft U niet van te schrikken. Dat is juist goed. Dan zijn er een heleboel afvalstoffen afgevoerd.