Gezondheid & Vitamines

Vitamines zijn net als mineralen stoffen die in kleine hoeveelheden voorkomen in eten en drinken. Ze zijn onmisbaar voor een goede gezondheid en normale groei en ontwikkeling.

Extra vitamines

Er zijn een paar groepen die niet genoeg vitamines binnenkrijgen via eten en drinken. Zij hebben meer vitamines nodig dan eten en drinken en zonlicht kunnen leveren. Voor hen geldt het advies om extra vitamines te slikken:

 • Baby's tot 3 maanden: vitamine K
 • Kinderen tot 4 jaar: vitamine D
 • Vrouwen die zwanger willen worden: foliumzuur
 • Zwangere vrouwen: foliumzuur en D
 • Ouderen: vrouwen boven de 50 jaar en mannen boven de 70 jaar: vitamine D
 • Mensen met een donkere huid: vitamine D
 • Mensen die weinig buiten komen: vitamine D
 • Veganisten: vitamine B12

Daarnaast zijn er groepen waarvoor aanvulling met een multivitamine- of mineralensupplement wenselijk kan zijn, maar waarvoor geen officieel advies bestaat:

 • Ouderen die weinig eten
 • Mensen die eenzijdig eten (dit kan onder andere voorkomen bij alcoholisten)
 • Mensen die een extreem afvaldieet volgen

Voor deze groepen is het vooral belangrijk om hun leefstijl te verbeteren en eetpatroon aan te passen.

Ouderen: vooral bij ouderen met maag-/darminfecties kan de opname van vitamine B12 uit de voeding onvoldoende zijn. Omdat vitamine B12 uit een supplement goed wordt opgenomen, kan voor deze groep extra vitamine B12 zinvol zijn.

Medicijngebruik: Daarnaast geldt dat mensen die bepaalde medicijnen gebruiken, extra vitamines nodig hebben. De medicijnen kunnen bij langdurig gebruik direct of indirect invloed hebben op de stofwisseling of de werking van vitamines. Medicijngebruikers kunnen hun arts vragen welke vitamines zij extra nodig hebben.

Bij Etos drogist John & Ans kunt u terecht voor deskundig advies over gezondheid en voedingssupplementen. Hieronder een greep uit merken in ons assortiment.

Solgar onderscheidt zich van de vele andere fabrikanten van voedingssupplementen door hun eigen manier van productie: het gehele productieproces - van grondstof tot eindproducten - hebben ze namelijk zelf in handen. Door vele controles wordt de hoge kwaliteit gewaarborgd.

Daarnaast houdt Solgar zich bezig met duurzaamheid en integriteit: alle grondstoffen zijn natuurlijk, biologisch en duurzaam. Uiteraard zonder synthetische toevoegingen, zonder genetisch gemanipuleerde ingrediënten en vaak geschikt voor vegetariërs en veganisten. Hierdoor zijn alle producten van Solgar goed uitgebalanceerd en van hoogwaardige kwaliteit.

AOV maakt hoogwaardige natuurlijke voedingssupplementen waarmee je jouw leven een gezonde draai kan geven. AOV is al 20 jaar een vertrouwde producent van betaalbare voedingssupplementen. Het assortiment van AOV bestaat uit ruim 200 producten gericht op het verbeteren van jouw geestelijke en lichamelijke gezondheid.

Orthica produceert producten die uw lichaam gezond maken en houden. Orthica heeft al meer dan 30 jaar ervaring in het produceren van voedingssupplementen. Tijdens het productieproces werkt Orthica samen met artsen, therapeuten en diëtisten om de hoogste kwaliteit te kunnen garanderen. Het assortiment van Orthica bestaat uit vitaminen, mineralen, visoliën en antioxidanten.

Het werk van Alfred Vogel is gebaseerd op een levenswijze die volledig uitgaat van de natuur. Van de planten die A.Vogel in hun producten gebruikt komt 70% uit de eigen tuinen bij 't Harde.